Jak se na jachtě stravovat

 

Stravování, vaření a jak na to.

Na lodi je docela dobře vybavena kuchyňka s dvou-plotýnkovým vařičem. Dají se zde docela dobře uvařit jednoduchá jídla ale nejlépe se osvědčilo jen ohřívání hotových jídel. Je na každém jak si to zařídí. Dobré je si připravit doma nějaké hotovky (guláš,lečo,různé omáčky) a nebo tyto koupit v plechovce. Těstoviny,rýži a nebo brambory. Polévky z konzervy a nebo instantní v sáčku.

Již na několika plavbách se osvědčila příprava jídelníčku předem s tím, že se posádka domluvila na jednotlivých jídlech a kdo je bude vařit. Jestliže je posádka různorodá a nejedná se o rodinou, tak je dobré určit kdo co zajistí a kdy uvaří, ale pro všechny, tedy pro celou posádku i kapitána. Snídaně, oběd a večeře.

Je možno také zajistit a počítat se stravou na pevnině nebo ostrovech v různých restauracích. Tam je ale nutno počítat s vyššími náklady na stravu  a někde také na omezení se jen na rybu či mořské plody.  Zpravidla se tento druh stravy nechával posádkami jen na večeře s ohledem na trasu plavby a místě kotvení na nocování.

 


Napsat komentář